• OBAVIJESTI I SAVJETI
Savjet
Fungicidna zaštita ječma
Poštovani proizvođači pivarskog ječma, u nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta i obveza koje je potrebno ispuniti u proizvodnji pivarskog ječma

Fungicidna zaštita

Ozimi pivarski ječmovi domaćeg sortimenta (Barun, Lukas, Maxim) nalaze se pred fazom zastavice kad je potrebno planirati završni fungicidni tretman. Upotreba kvalitetnih triazolsko-strobilurinskih fungicidnih preparata na ječmu u ovoj fazi osigurat će očuvanje lisne površine i formiranje zdravog zrna na klasu. Budući da se u proizvodnji nalaze i strane sorte ječma te jari ječam u jesenskim rokovima sjetve, fenofaze ječma su različite. Na tim ječmovima također treba pratiti razvoj bolesti i tretman prilagoditi stanju u polju. Za odabir i dostavu fungicida obratite se našem tehnološkom timu. Imajte na umu da je zaraza bolestima i nepravovremena zaštita ječma najveći kradljivac uroda i kvalitete ječma.

Izvješće o usjevu ječma

Proizvođači pivarskog ječma dužni su voditi evidenciju o svim agrotehničkim mjerama koje provode na svom usjevu ječma. Obrazac izvješća nalazi se u prilogu dopisa i na našoj web stranici  . Prilikom prijema ječma obvezni ste predati ispunjeni obrazac.

Osiguranje usjeva

Sukladno Ugovoru o proizvodnji i isporuci merkantilnog pivarskog ječma, proizvođač je obvezan osigurati ugovorene površine ječma od elementarnih nepogoda kod osiguravajućeg društva, a policu o osiguranju usjeva dostaviti nam najkasnije do 31. svibnja 2014. godine.

Folijarna prihrana

Na našoj web stranici, možete saznati više o prihrani - Ječam - folijarna gnojiva

Galerija


  • Image