• OBAVIJESTI I SAVJETI
Obavijest
100% hrvatski ječam za proizvodnju Karlovačkog piva
Naša tvrtka potpisala je s Karlovačkom pivovarom i tvrtkom Slavonija slad i Poljoprivredni institut Osijek pismo namjere o korištenju 100% hrvatskog ječma za proizvodnju Karlovačkog piva.

Karlovačka pivovara je s tvrtkama Slavonija slad i Poljoprivredno prehrambeni kompleks (PPK) te Poljoprivrednim institutom Osijek 25. srpnja potpisala pismo namjere o korištenju 100% hrvatskog ječma za proizvodnju Karlovačkog piva. Tako će Slavonija slad za Karlovačku pivovaru osigurati ječmeni slad isključivo hrvatskog podrijetla, čime se podržava domaća poljoprivreda i proizvodnja ječmenog slada, ali i znanstveno-istraživački rad u sjemenarstvu te oplemenjivanju i uzgoju ječma u Hrvatskoj. Poljoprivredni institut Osijek svojim će stručnim savjetovanjem te ustupanjem sorte ječma pomoći Slavonija sladu, jedinom domaćem proizvođaču slada, PPK-u, dobavljaču ječma, i Karlovačkoj pivovari u osiguravanju ječma s hrvatskih polja najviše kvalitete.

Ovo je prilika za sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se uključe u proizvodnju pivarskog ječma i na taj način osiguraju siguran plasman svojih proizvoda.

Više o tome pročitajte na linku:

http://www.karlovacka.com/hr/#novosti/novost/114