O NAMA


Poljoprivredno prehrambeni kompleks predstavlja temelj poljoprivredne aktivnosti Axereal aktivnosti u Hrvatskoj. Od 2001. godine Poljoprivredno prehrambeni kompleks dio je Axereal, poljoprivredno prehrambena kooperativa i grupa za preradu hrane, a 2015 Axereal tim osnažuje se osnivanjem tvrtke Axereal Croatia.

PPK

POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENI KOMPLEKS


Poljoprivredno prehrambeni kompleks je ponosni nositelj tradicije uzgoja ratarskih kultura i poljoprivrednih aktivnosti u okolici Nove Gradiške. Naša tvrtka od 2001. godine dio je francuske grupacije Axereal koju čine 100 različitih tvrtki u više zemalja. Sjedište nam je u Novoj Gradiški. Osnovna djelatnost tvrtke je umnažanje i proizvodnja sjemena visoko prinosnih sorti ječma, pšenice i soje na poljima u okolici Nove Gradiške.

Izbor najboljih sorti zahvaljujući našim proizvodnim pokusima, umnažanje osnovnog i certificiranog sjemena, te godišnja dorada oko 5 000 t sjemena.
PPKOMPLEKS djeluje u suradnji s tvrtkom ISTERRA HRVATSKA na području sjemenarstva.
Provodeći pokuse tehničke naravi, cilj nam je smanjiti troškove te povećati proizvodnju po jedinici površine poput postrne sjetve kukuruza, postrne sjetve soje, proizvodnje biomase, reducirane obrada tla...

AXEREAL GRUPA


Axereal je francuska, poljoprivredno-prehrambena grupacija. Organizira proizvodnju žitarica sa farmerima, prodaju visoko produktivnog i kvalitetnog sjemena te otkupljuje merkantilnu robu kako bi je uključila u proizvodnju u svojim tvornicama ili kako bi je izvozila kupcima mediteranskih zemalja.
Axereal komercijalizira 10 milijuna tona žitarica u Francuskoj, uključujući oko 3 milijuna tona brašna, slada i stočne hrane proizvedene u vlastitim tvornicama u Francuskoj i Europi.

Axereal grupa
Axereal strastveno vjeruje u poboljšanje naše prehrane njegujući našu vezu sa zemljom.

AXEREAL CROATIA


Želeći zadovoljiti potrebe hrvatskih poljoprivrednika za kvalitetnim sjemenom i sigurnim tržištem za proizvedene sirovinu, 2015. s radom počinje Axereal Croatia. Proizvodnja pivarskog ječma je ono po čemu je Axereal poznat u svijetu, a tako i u Hrvatskoj. Ugovaramo proizvodnju pivarskog ječma u cijeloj hrvatskoj za potrebe tvornice slada Slavonija slad u Novoj Gradiški. Uspješan model partnerskog odnosa sa kooperantima ječma širimo i na druge ratarske kulture posebice na pšenicu i kukuruz te uljarice, uljanu repicu i soju. Podrška naše tehničko komercijalne službe je sad još dostupnija.
Više saznajte klikom na link...

Axereal Croatia kontakt


AXEREAL Croatia d.o.o.
Kralja Petra Svačića 17
HR-35400 Nova Gradiška


Ured / office Zagreb:
AXEREAL Croatia d.o.o.
GRAHOROVA 9A
HR-10000 ZAGREB
T:   +385  1 580 7 900
F:   +385  1 580 7 903